top of page

Werking Tornado ACS

Na het inschakelen van de motoren wordt in de straalkap van de Tornado ACS 35 een onderdruk gecreëerd van ca. 220 mbar. De straalkap wordt op het te reinigen oppervlak gezet en blijft door de onderdruk aan het oppervlak hangen. Door het invoeren van de straallans in de straalkap wordt het circuit gesloten. Het straalmiddel wordt door de lans aangezogen en heeft een impactsnelheid van 420 km/h op het oppervlak, welk naar behoefte gereinigd of opgeruwd wordt.
Dit procedé kan door de bediener door 3 kijkvensters optimaal gecontroleerd worden. Het straalmiddel wordt na het procedé samen met de verfresten afgezogen. In het systeem worden de vervuilingen en verfresten van het granulaat gescheiden door middel van een filtersysteem. Het granulaat komt daarna weer terug in het voorraadreservoir om hernieuwd te worden gebruikt. Door dit gesloten circuit heeft het systeem een minimaal granulaatverbruik.
Een ander voordeel van het gesloten systeem is het laag geluidsniveau (75dB),
niet hoger dan dat van een universele stofzuiger.

Mean Green Cleaning Machine


Voordelen in één oogopslag

 

- zonder hoge druk

 

- zonder water en chemicaliën

 

- geen beschermende kleding

 

- werken in openbare zaken

 

- normale stroomaansluiting

 

- eenvoudige bediening

 

- licht en compact

 

- laag geluidsniveau

 

- geen gevaarlijk afval

 

- bruikbaar in de winter

 

 

Toepassingsgebieden

 

- verwijdering van graffiti

 

- gevelreiniging

 

- verwijdering van salpeter

 

- vloerreiniging

 

- tegels en voegen reinigen

 

- reiniging van natuursteen

 

- klimop verwijderen

 

- kalkverwijdering

 

- trap restauratie

 

- verwijdering van markeringen

 

- roest verwijderen

 

- slipweerstand

 

- verwijdering van antifouling

 

- herstel van brandschade

 

- speciale reiniging

- HEPA filter

Vacuümstraalmethode =
onderdruk ipv hoge druk


De vacuümstraalmethode verschilt aanzienlijk van conventioneel zandstralen. Terwijl zandstralen de korrels met hoge druk naar het te bewerken oppervlak transporteren, zuigt de vacuümstraalmethode zijn granulaten, door de gecreëerde negatieve druk uit de korrelcontainer, en versnelt het medium tot 400 km / u in de jetlans. De hoge snelheid van de korrels leidt tot bevredigende resultaten bij het verwijderen van verontreinigingen en verf. Daarom wordt deze minimaal schurende reinigingstechnologie ook onderdruk straaltechniek of soft stralen genoemd.
De reinigingsapparatuur is niet te vergelijken met een hogedrukreiniger of droogijs-stralen.

PROS en CONS van de Vacuümstraalmethode


In vergelijking met conventionele hogedrukreinigers heeft de vacuümstraalmethode van de Tornado ACS vele voordelen.

Door de hoge snelheid kunnen harde stoffen worden afgebroken en verwijderd. Vervuiling zoals kalksteen of salpeter kan eenvoudig en grondig worden gereinigd zonder enige problemen. In het geval van zachte stoffen wordt de energie echter opgenomen. Dit betekent dat verontreinigingen zoals kauwgom met deze technologie niet van een oppervlak kunnen worden verwijderd. Ook is een droog oppervlak nodig voor een goede werking

Conclusie = de Tornado ACS is een geweldig alternatief voor hogedrukreinigers en droogijs-stralen vanwege zijn gemak,
toegankelijkheid en voordelige toepasbaarheid.
De vele verschillende toepassingsgebieden van de Tornado ACS maken hem tot de perfecte reinigingsoplossing als het gaat om groene reiniging.

Vooral op door erfgoed beschermde oppervlakken is de minimaal schurende technologie goed te gebruiken. De Tornado ACS verwijdert de vervuiling, doch is zacht voor het oppervlak.

Een ander groot voordeel van dit reinigingssysteem is de gesloten circulatie. Je kan het straalmedium hergebruiken, niet alleen milieuvriendelijk maar ook economisch voordelig. Je hebt geen drijfkracht nodig, met gewone netstroom werkt hij moeiteloos, makkelijke bediening, lage geluidsniveau ...

De rubberen sponzen rond de straalkap vangen oneffenheden van 15 tot 25 mm op. Voor grotere verschillen gebruik je op maat gemaakte straalkappen.

werking Tornado ACS (engels)
bottom of page